Alternativt hotel

Alternative hoteller

Sweet Spots vægter bæredygtighed højt. Du bor du på lokalt ejede hoteller, og dine måltider bliver tilberedt af udsøgte råvarer fra området. I Østrig og på Cypern er mange af råvarerne økologiske.

Agroturisme med gastronomiske oplevelser og wellness

I de senere år er der dukket en ny type hoteller op med fokus på kvalitet og bæredygtighed. På Mallorca er det gamle landsteder der er blevet ombygget til luksus hoteller, og det kaldes agrotourism eller rural hotels, og i Østrig kaldes det Landhotels. Hotellerne har få værelser, og kan kun huse små grupper.

Denne form for turisme er bæredygtig, da der ikke er nogle store udenlandske rejsekoncerner der trækker penge ud af landet. Hotellerne skaffer arbejdspladser ude på landet, og er derved med til at holde liv i landsbyerne.

Hotellerne er smukt beliggende i naturskønne omgivelser. Bygningerne er ofte opført eller renoveret i stedets oprindelige arkitektur. Hotellerne er lokalt ejede og har et begrænset antal unikke værelser. Det betyder at du ikke skal stå i kø til morgenmaden og ikke vente på tjeneren til middagen. Der er stille og roligt når du indtager dine måltider.

I restauranten serveres udsøgte retter af egnens eller af egne råvarer hvoraf nogle er økologiske. På vinkortet finder du både gode lokale og importerede vine. Hotellerne udbud af swimmingpools, sauna og SPA-bade samt en wellness afdeling varierer fra hotel til hotel.

Der er ikke noget snobbet over at bo der. Atmosfæren er hyggelig og påklædningen afslappet, også under middagen.

At bo et sådant sted er en oplevelse i sig selv.

Se denne video fra Sweet Spots’s hotel på Menorca for at få et indtryk af hvad Agroturisme er

 

Rural hotel Binigaus Vell på Menorca

Rural hotel Binigaus Vell på Menorca