Valg af vandreferie

Passeiertal i Italien

Passeiertal i Italien

 

Vær opmærksom på følgende når du vælger din vandreferie:

Din kondition. Ønsker du lettere vandreture eller er du til større fysiske udfordringer? Det er vigtigt at vælge en vandreferie der passer til din kondition, for det er hverken sjovt at skulle skynde sig hele tiden for at følge med gruppen eller at skulle stå og vente på den.


Højdemeter. 
Her skal du lægge mærke til hvor mange meter man skal vandre opad og hvor mange meter nedad på vandreturene – så du vælger en vandreferie der passer til din kondition, – 300 m op/ned kan de fleste klare uden større besvær.
Højden over havet. Der er mindre ilt i luften når man vandrer i 1.700 m`s højde og derover – hvilket gør vandreturen mere krævende når du vandrer opad, da du lettere bliver forpustet.
Desuden falder temperaturen knap 1 grad pr. 100 meter du bevæger dig opad, så hvis der ved kysten er 33 grader, er der 23 grader i 1.200 meters højde. Og luften bliver også køligere. Derfor kan man faktisk vandre i behagelige temperaturer i Cyperns høje bjerge om sommeren, selv om der i avisen står at der er 38 grader på Cypern.


Vandretiden
er opgivet i effektiv vandretid uden pauser – over 5 timer kræver en meget god kondition.
Sværhedsgraden angiver hvor vanskelig og anstrengende stien er. Det er også her du skal være opmærksom, hvis du lider af højdeskræk. Du kan ikke regne med at rejsearrangørerne definerer sværhedsgraderne ens, så tjek deres definitioner.
Hvis rejsearrangøren ikke oplyser dig om højdemeter og sværhedsgrad, så ved du ikke hvilke anstrengelser eller terræn du vil blive udsat for.
Du kan læse mere under ‘Praktisk information’.

 

Prisen. Følgende har indflydelse på en vandreferies pris:

Hvordan ønsker du at bo? Tjek kvaliteten af hotellet og beliggenheden. Ønsker du at bo i et turistområde eller et sted med fred og ro? På et stort eller lille hotel?
Hvor mange vandredage får du? Og hvor mange forskellige områder kommer du til?
Ønsker du også at opleve seværdigheder i din ferie?
Hvor mange deltagere er der i gruppen?
Er det en dansk eller en lokal vandreleder der leder gruppen?
Hvor meget er inkluderet? Måltider, drikkevarer, entréer, svævebaner, drikkepenge, udgifter til dag på egen hånd og transporter. Transporter er en af de tunge udgifter, og uanset om der er 6 eller 20 deltagere, så skal der betales for en bil + chauffør, og antallet af passagerer har ikke den store indflydelse på prisen.