Sweet Spots banner

••Dag-dag program


Klosterferie på Mallorca

 

 
Klosteret Lluc er smukt og ensomt beliggende midt i en grøn dal

 

Ugens dag-dag program

6 udsøgte vandreture i meget varieret natur i tre meget forskellige områder på den østlige del af øen, besøg hos en vinbonde, oplev udsigterne fra den gamle borg Castell de Santuari beliggende på en bjergtop der åbnede for offentligheden i 2014 og tag med på en gåtur i den hyggelige, gamle by Alcudia.

Vandretur 1. Vandretur blandt utrolige klippeformationer omkring klosteret Lluc med vide udsigter til øens højeste bjerge i Serra de Tramuntana på den nordlige del af Mallorca.

Vandretur 2. Ad pilgrimsrute fra klosteret Lluc mod syd med flotte udsigter fra højderne først ud over østkysten og senere ud over den frugtbare slette Es Pla.

Vandretur 3. En vandretur der starter blandt øens højeste bjerge ved de to store opdæmmede søer: Cuber og Gorg Blau. Ad stier gennem en uberørt bjergverden hvor stilheden kun afbrydes af fuglenes sang.

Vandretur 4. Vandring fra klosteret La Victoria gennem grønne dale på Cap de Pinar. Besøg og vandring på bymuren i Alcudia.

Vandretur 5. Vi udforsker den smukke halvø Formentor i bil og krydser den til fods. Dagen slutter med besøg på en hyggelig vingård.

Vandretur 6. Kort vandring forbi marker til en meget smuk bugt, hvorfra der kan bades. Derpå vandring i bjergkæden Serra del Levante på den sydøstlige del af Mallorca fra den ene bjergtop med borgen Castell de Santuari, til den anden bjergtop med vores kloster Sant Salvador.

Hvis tiden tillader det arrangeres der aktiviteter på udrejse- og hjemrejsedagen.

Se detaljeret dag-dag program længere nede på siden

 


Klosterferie Mallorca – Eroderede klipper i nærheden af Lluc


Om at vandre på Mallorca

Du behøver ikke at være i topform for at tage med på denne vandreferie til Mallorca, men du skal være sikker på benene, da stierne er meget stenede og lidt stejle hist og her. Så af sikkerhedsmæssige grunde er vandrestøvler og vandrestok et must.

 


Klosterferie Mallorca – Stien rundt om Tossals Verds

 

Detaljeret dag-dag program –
Klosterferien på Mallorca

Vandretur 1. Utrolige klippeformationer og flotte udsigter i omegnen af klosteret Lluc

Klosteret Lluc, 457 m.o.h. er smukt og ensomt beliggende i en grøn dal omgivet af høje bjerge. Det blev bygget i 1600 – 1700-tallet, men allerede i 1230 byggede man en kirke her til stedets berømte madonna figur – en lille figur der er næsten sort. Hun står på en drejeskive på alteret, og når der er gudstjeneste eller når ”Det blå kor” synger, bliver hun drejet ind mod kirkerummet. ”Det blå kor” var engang et drengekor, men nu er der også kommet piger med.
Klosteret rummer et interessant museum med bl.a. en flot malerisamling af den mallorcinske kunstner Bardolet, som vi ser.

Dagens vandretur er en rundtur der byder på mange alsidige landskaber. Grå klipper stikker op over træerne og erosionen har dannet de mærkeligste faconer i dem, – en af dem bliver kaldt Kamelen. Vi vandrer ad veje og stier, og vi følger en del af en pilgrimsrute, der fører fra den østlige del af øen til Lluc. Stierne snor sig gennem klipperne og det åbne landskab med smukke udsigter du aldrig glemmer.

Vandretur på Mallorca: Rundtur ved Lluc
Vandretid: 4 timer
Højdeforskel: 200 m op/ned
Sværhedsgrad: 1-3


Klosterferie Mallorca – Vandrerundtur ved klosteret Lluc
.

.

Vandretur 2. Højt op for at kigge ned på øen og besøg hos en olivenproducent

Vi vandrer ad en af de tre pilgrimsruter “Cami vell de Lluc”, der fører til øens religiøse centrum: klosteret Lluc. Gennem egeskove når vi op til den nyrenoverede bjerghytte Son Amer, hvorfra vi nyder udsigten inden vi fortsætter opad til en hovedvej. Den følges et kort stykke inden vi kommer ind på en bred sti der fører os sydpå.

Stien snor sig opad langs en stejl klippevæg til den ene side og flotte udsigter til den anden side. Vi passerer en klippeblok, og når vi igen får udsyn ligger hele den østlige og sydlige del af Mallorca for vores fødder. Vi raster på en picnicplads og forsætter nedad til vi når landsbyen Caimari. Efter besøg på en café kørsel tilbage til klosteret Lluc med lokal bussen.

Vandretur på Mallorca fra klosteret Lluc til Caimari
Vandretid: 3.15 timer
Højdeforskel: 150 m op, 400 m ned
Sværhedsgrad: 2

Mallorca - Vandretur fra Lluc til Caimari
Klosterferie Mallorca – Fremragende udsigt undervejs til Caimari

.

.
Vandretur 3. Opdæmmede søer, langs et vandløb og gennem en slugt i uberørt natur

Vi kører op i nærheden af Mallorcas højeste bjerg Puig Mayor. 1.445 m.o.h. for her ligger Mallorcas vandforsyning til Palma i to opdæmmede søer i 750 meters højde: Cuber og Gorg Blau. Vi skal se dem begge.

Vi starter med at gå ned til den smukt beliggende Cubersø. Derpå følger vi nogle kæmpe v-formede rør hvor vand fra bjergene bliver samlet op for at ende i Cubersøen. Vi nyder udsigten over Gorg Blau inden vi krydser vandingskanalen og vandrer mod syd gennem skov.

Vi vandrer rundt om bjerget Tossals Verds. Vi kommer til kilden Font des Prat hvis vandløb vi følger resten af dagen. Vi kommer forbi bjerget Massanella på den anden side af dalen, hvor vi kan se en berømt gammel akvædukt “Canaletta de Massanella”. Den er 7 km lang og blev bygget på kun 2 år i 1748-50 af en mallorcinsk svineavler Monserrat Fontanet efter at flere europæiske ingeniører havde sagt at det var umuligt at bygge den. Akvædukten bragte vand fra kilden Font des Prat til markerne i Mancor dalen.

Vi fortsætter med at nyde de smukke udsigter over den uberørte natur. Orientdalen, bjergtoppene Tossals Verds og Ofre ser vi inden vi når frem til bjerghytten Tossals Verds, hvor vi sidder ved borde og bænke og nyder en kop kaffe. (Hytten er under renovering i 2014, så vi fik ingen kaffe)

Så er der kun én lille sti tilbage i dag, og den kommer vi til kort efter at vi har forladt bjerghytten. Derpå går det ned ad en bred vej. Vi kommer gennem en meget flot slugt, hvor de høje stejle klippesider næsten lukker sig over hovedet på én. Vi når frem til en bondegård og pludselig breder landskabet sig ud med kornmarker til begge sider. Mættet af smukke indtryk kører vi til Ermita de la Victoria på halvøen Cap des Pinar øst for Alcudia, hvor vi overnatter.

Vandretur på Mallorca fra Cuber mod Lloseta
Vandretid: 4 timer
Højdeforskel: 140 m op, 650 m ned
Sværhedsgrad: 3


Klosterferie på Mallorca – ved Tossal Verds

.

.

Vandretur 4. Gennem en grøn dal på halvøen Cap de Pinar og besøg i Alcudia

Fra hotellet følger vi en smal sti der fører langs vandløb og gennem frodig og vild natur gennem halvøen Cap de Pinar. Her bor masser af flotte, vilde geder og dem skal vi nok møde undervejs. Vi kommer forbi Mallorcas dyreste hus til 375 mill. kr. der har været vist i Hammerslag på TV. Vi slutter vandreturen i Alcudia, hvor vi vandrer på bymuren, går på café og kigger på byen.

Vandretur på Mallorca fra Ermita de la Victoria til Alcudia
Vandretid: 4  timer
Højdeforskel: 200 m op, 350 m ned
Sværhedsgrad: 1-3

vandreferie-mallorca-den-lille-strand-vi-kan-bade-fra.JPG
Klosterferie Mallorca – Cap de Pinar

.

.
Vandretur 5. Formentors utrolige klipper, gennem en dal fyldt med fugle og bagefter vinsmagning

Vi starter dagen med en køretur til Formentor, den nordøstligste halvø på Mallorca som regnes for et af de flotteste landskabet på hele øen. Dramatisk er det i hvert fald at følge vejen i over 200 meters højde gennem barske klipper og pinjeskov med udsigter over havet. Vi stopper ved et udsigtspunkt undervejs og hvor vejen ender ved fyrtårnet på Cap de Formentor. Herfra er der i klart vejr udsigt til naboøen Menorca 40 km derfra.

Vi kører tilbage igen for at krydse halvøen til fods gennem den brede Bóquerdal. Dalen har været beboet i tusinde år, men nu er det kun gederne og et utal af fugle der bebor den. Dalen er et paradis for fugleelskere fra slutningen af marts til maj og fra september til oktober, hvor mange trækfugle slår sig ned her.

Vi vandrer vi på bred sti forbi de underligste klippeformationer omgivet af dværgpalmer og vild rosmarin. Når dalen udvider sig får vi udsigt til havet, og her slår vi os ned og spiser vores medbragte frokost. Efter frokosten vandrer tilbage ad den samme rute, men nu med nye udsigter og fortsætter til den hyggelige ferieby Port de Pollenca, hvor du kan bade fra en sandstrand, shoppe eller gå på café.

Efter besøget i Port de Polenca kører vi til et besøg på en vingård, hvor vi skal smage nogle af Mallorcas bedre vine. Derpå kører vi til vores næste kloster Santuari de Sant Salvador, 509 m.o.h., beliggende på toppen af det højeste bjerg i bjergkæden Serra del Levante, hvor vi skal bo.

Vandretur på Mallorca til Cala Bóquer T/R
Vandretid: 1½ time
Højdeforskel: 40 m op og ned
Sværhedsgrad: 1


Klosterferie Mallorca – Vejen på Formentor

.

.
Vandretur 6. Vandring omgivet af marker ned til en smuk lille bugt hvorfra der kan bades. Derpå kørsel til en borgruin på en bjergtop og herfra vandring til en anden bjergtop, hvor vores kloster Sant Salvador er beliggende.

Vi kører til østkysten og vandrer omgivet af marker ned til en utrolig smuk, lille bugt hvorfra vi kan bade fra sandstranden.

Så kører vi op til en bjergtop 408 m.o.h. med ruinerne af borgen Castell de Santueri fra 1316. Herfra har man holdt øje med pirater til søs, der tidligere var en stor trussel mod øen. Fra toppen er der en vid udsigt ud over øen, hele østkysten og sydkysten kan vi se, og mod nord ser vi Santuari de Sant Salvador blot nogle km derfra beliggende på bjergkæden Serres de Llevant højeste top 509 m over havets overflade. Ruinerne af borgen er blevet restaureret, og stedet blev åbnet for offentligheden i 2014, så vi vandrer en rundtur på toppen og nyder de fantastiske udsigter.

Så er vi varmet op til at vandre hovedsageligt på smalle stier op og ned gennem vild natur omgivet af de flotteste udsigter tilbage til Sant Salvador. Undervejs er der to lidt seje stigninger.

Vandretur på Mallorca: Castell de Santueri og østkysten
Vandretid: 3 timer
Sværhedsgrad: 3
Højdeforsket: 300 m op/ned

vandreferie-mallorca-korset-sant-salvador.jpg
Klosterferie Mallorca. Korset ved Sant Salvador

Se billeder eller diasshow fra klosterferie til Mallorca her
———————————————————–

Se tidspunkter og priser for Klosterferien til Mallorca her

Læs om klostrene på Mallorca her
————————————————————

Bestil din Klosterferie på Mallorca her
————————————————————-

Tilbage til toppen

Information om: Vandretid – Sværhedsgrad – Højdemeter

Vandretid er effektiv vandretid uden pauser
Hvis vandretiden er på 3½ time, kan du regne med at du færdes i naturen i mindst 5 timer. Hvis der er seværdigheder undervejs eller vi spiser frokost på en restaurant øges tiden.

Sværhedsgrad 2-3
På en skala fra 1 – 5, hvor 1 er den letteste vandretur, og 5 den sværeste, ligger vandreturene på Mallorca på 1-3.
Du kommer til at vandre på både stenede stier og på brede grusveje. Det er de stenede stier og nogle korte stejle opstigninger der gør vandreferien til Mallorca til en næsten ren 3’er

Højdemeter.
Det er sjældent at det går lige ud i lang tid når man vandrer i bjerge, men det går op og ned langs bjergsiderne og gennem dale. På højdeforskellen kan du se hvor mange meter i alt du bevæger dig opad og nedad i løbet af dagen.

En højdeforskel på 300 m op/ned kan klares af alle, og ingen af denne uges vandreture har over 300 m opad. Op til 700 m opad får du lidt sved på panden, og over 700 m opad er det fysisk anstrengende og hårdt for knæene nedad. En enkelt dag er der 650 m nedad på denne ferie.

Vi holder mange pauser undervejs, så du når sikkert frem uden at blive helt udmattet.


Get spoiled in unspoiled nature

© Sweet Spots ved Lise Havsholm | Mail: info@sweetspots.dk | RGF nr. 1973