Sweet Spots banner

••Dag-dag program


Ugens oplevelser på vandreferien til Madeira


Dag 1
.
Vi ankommer til Madeira og kører mod vest og tværs over øen til vores hotel i Seixal. Vi vandrer i nærområdet efter ankomst.

 


Vandretur på Madeira til Pico Ruivo do Paûl på højsletten Paûl da Serra


Dag 2
.
I dag bestiger vi to af Madeiras højeste toppe begge beliggende på højsletten Paul da Serra. Opstigningerne tager kun 10-15 min. Mens vi vandrer har vi hele tiden den smukkeste udsigt til øens højeste bjergkæde med Pico Ruivo do Santana, 1.861 m. og Pico do Areeiro, 1818 m. hvis toppe vi senere på ugen skal stå på.

Først vandrer vi op til slettens højeste top: Pivo Ruivo do Paûl da Serra i 1.640 m’s højde, hvorfra man kan se helt ned til São Vicente på nordkysten. Vi vandrer højt oppe over og langs med en dal midt på øen der løber fra Ribeira Brava på sydkysten til São Vicente på nordkysten.

Over bløde bakker og gennem en lille fyrreskov vandrer vi til Bica da Cana. Undervejs passerer vi nogle af de 35 danske vindmøller som er placeres på højsletten. Vi bestiger Bica da Canas top, 1.640 m, og nyder den storslåede udsigt.

Nede fra toppen kører vi til dalens højeste punkt: passet Encumeada, 1.007 m, midt i dalen, hvor vi vandrer langs en levada til nogle vandbassiner, hvorfra vandet bliver ledt gennem et stort rør ned til et vandkraftværk ved Serra de Água 600 m længere nede i dalen. Fra levadaen er der udsigt helt med til Ribeira Brava på sydkysten.

Så kører vi nordpå til grotterne ved Sâo Vicente. Med engelsk talende guide vandrer vi en rundtur på ½ time i hulesystemet inden vi tager en tur til jordens indre med 3D-briller på. Det er ikke kedeligt. Efter besøget kører vi tilbage til hotellet.

Vandretid:  3 timer
Højdeforskel: 150 m op/ned
Sværhedsgrad: 2

 

madeira-2010-paul-da-serra-088.JPG
V
andretur på Madeira – Levada Paûl syd for hotellet


Dag 3
.
Vi kører til Christo Rei hvorfra der er imponerende udsigter over dybe og grønne dale mod sydkysten. Derpå følger vi Madeiras højst beliggende levada: Levada Paûl, syd for hotellet, og vi hilser på nogle af de mange køer på højsletten og nyder de smukke udsigter til alle sider.

Med minibus kører vi lidt ned i den dybe dal Ribeira de Janela og vandrer ud til et vandfald omgivet af laurisilva – oprindelig skov bestående af laurbærtræer som er fredet på hele øen. Med minibus kører vi op igen til hovedvejen. Herfra kørsel tilbage til hotellet med stop undervejs i Porto Moniz.

Vandretid:  4 timer
Højdeforskel: 200 m op/ned
Sværhedsgrad: 2

 

udsigt-fra-pico-arieiro-4.JPG
V
andretur på Madeira – Udsigt fra Pico Areeiro


Dag 4
.
Vores sidste morgen ved havet. Nu er det tid til at opleve flere af de højeste bjerge. Vi kører op til Pico do Areeiro, 1.818 m, og vandrer langs stejle bjergtoppe til et udsigtspunkt. Det er et stykke ad stien mod Madeiras højeste bjerg Pico Ruivo da Santana, 1.861 m. og tilbage igen. Bjergene er barske med lodrette sider og forvitrede toppe, og der er langt ned til bunden af dalene. Her har det ikke været muligt at bygge terrasser.

Vi kører videre mod nord til Ribeira Frio hvor vi spiser frokost på en restaurant. Bagefter ser vi opdræt af ørreder, en lille botanisk have og vandrer ud til udsigtspunktet Balçoes, hvorfra vi kan kigge op på Pico do Areeiro hvor vi lige har været, og ned til bunden af dalen der ligger 400 m længere nede. Kørsel til det vores næste hotel Santo Serra Golf på højsletten på den østlige del af øen.

Vandretid: 3 timer
Højdeforskel: 150 m op/ned
Sværhedsgrad: 3

 

madeira-vandretur-udsigt-fra-pico-ruivo.JPG 
V
andretur på Madeira til Pico Ruivo do Santana – Udsigt fra toppen ned til forsthuset og nordkysten


Dag 5.
Slap-af dag. Vi kører til Den botaniske Have ved Funchal. Efter vi har beset den smukke have tager vi kabineliften til Monte og derfra videre med en anden lift ned til Funchal. Her bliver der tid på egen hånd til at besøge den charmerende by.

 

Dag 6. Vi kører først til nordkysten hvor vi tager kabineliften ned til havet og studerer de små huse og floraen der. Bagefter gælder det Madeiras højeste bjerg: Pico Ruivo, 1.861 m. Vi kører til Archada do Teixeira hvorfra der er 1½ times vandring til toppen. Vi vandrer ad en bred sti til et forsthus hvor man kan købe drikkevarer og fylde vand på sin medbragte flaske.

Efter en tiltrængt pause her tages en sti med mange trin de sidste 10 min. op til toppen. Toppen er et fladt plateau, så man kan gå rundt deroppe og nye udsigten ned til Nonnernes dal, over til vindmøllerne på Paûl da Serra, til nord- og sydkysten og mod øst helt til øen Porto Santo. Det er flot.

Vi vandrer tilbage samme vej vi kom, men nu med nye udsigter over nordkysten. Kørsel tilbage til hotellet.

Vandretid: 3 timer
Højdeforskel: 270 m op/ned
Sværhedsgrad: 2

Vandretur Madeira - Sao Laurencio
Vandretur på Madeira til Punto São Laurenςio. Her ses det tydeligt at øen er af vulkansk oprindelse

 

Dag 7. Vi kører til øens østligste punkt São Lourenςo. Ad nyrenoverede stier forcerer vi de utrolige klippeformationer der udgør denne landtange. Klipperne og udsigterne ind over øen og ud over det brusende hav helt til Desertas øerne er enestående.

Efter vandreturen tager vi på café i kystbyen Carnical på sydkysten. Bagefter besøger vi byens nye hvalmuseum, og bliver klogere på hvordan byen engang levede af hvalfangst.

Vandretid: 4 timer
Højdeforskel: 300 m op/ned
Sværhedsgrad: 3


Dag 8. Hjemrejsedag. God tid til morgenmaden og til at pakke da vi først forlader hotellet ved 11-tiden. Kørsel 15 min. til lufthavnen.


Læs om hotellerne for vandreferien til Madeira her

Læs om priser, tidspunkter og fly for vandreferien til Madeira her

Bestil din vandreferie til Madeira her

Tilbage til toppen

 

Information om: Vandretid – Sværhedsgrad – Højdemeter
Vandretid er effektiv vandretid uden pauser
Hvis vandretiden er på 3½ time, kan du regne med at du færdes i naturen i mindst 5 timer. Hvis der er seværdigheder undervejs eller vi spiser frokost på en restaurant øges tiden.

Sværhedsgrad 1-3
På en skala fra 1 – 5, hvor 1 er den letteste vandretur, og 5 den sværeste, ligger vandreturene på Madeira på 2-3.
Vi vandrer ad stier, levadaer og veje.

Højdeforskel
Det er sjældent at det går lige ud i lang tid når man vandrer i bjerge, men det går op og ned langs bjergsiderne og gennem dale. På højdeforskellen kan du se hvor mange meter i alt du bevæger dig opad og nedad i løbet af dagen

En højdeforskel på 300 m op/ned kan klares af alle. Op til 700 m opad får du lidt sved på panden, og over 700 m opad er det fysisk anstrengende og hårdt for knæene nedad. Største højdeforskel på vandreferien til Madeira er 400 m op/ned. Men husk vi holder mange pauser undervejs, så du når sikkert frem uden at blive udmattet.


Get spoiled in unspoiled nature

© Sweet Spots ved Lise Havsholm | Mail: info@sweetspots.dk | RGF nr. 1973