Sweet Spots banner

••Det østlige Kreta


Det østlige Kreta

10 dage

26.  maj – 4. juni 2017

 

kreta-oest-2017

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

En vandreferie med flotte udsigter over Kretas højeste bjerge og smukke kyster. Du vandrer gennem varierede områder med farverig natur, kommer gennem oprindelige landsbyer og besøger naturligvis historiske steder på den østlige det af den dejlige ø Kreta.

 

East Crete walking tour - 1

   
Ugens program

Dag 1. Ankomst til lufthavnen i Heraklion senest kl. 18.00. Herfra kører vi i minibus til vores første residens i Arolithos, 15 km sydvest for Heraklion. Hotellet i Arolithos har karakter af en traditionel landsby med et livligt torv.

 

Dag 2. Vi starter dagen med at køre nogle få kilometer til det højeste og mest berømte sted på højsletten Lassithi, hvor et utal af vindmøller engang var i brug. Så fortsætter vi til landsbyen Lagou, hvor vores vandring starter.

Ad jordveje og stier, med en lidt stejl stigning og lidt klatring i begyndelsen, når vi op til bjergtoppen Karfi Mountain, hvor ruiner af en minoisk landsby stadig kan ses. Vi befinder os nu højt oppe over højsletten med flotte udsigter hele vejen rundt. Derpå går det langsomt nedad følgende urgamle stier der fører os tilbage til Lassithi højsletten og landsbyen Tzermiando.

 

East Crete walking tour - 2

 

Dag 3. I dag starter vi tæt ved vores hotel. Først udforsker vi indgangen til Havga slugten og derpå tager vi en gammel sti til Timios Stavros kapellet. Vi krydser over Katharo plateauet hvorfra der er smukke udsigter til Dikti bjergene.
Ad jordveje når vi tilbage til Lassithi plateauet.

 

Vandretur på Kreta øst


Dag 4.
Vi starter dagen med at køre til landsbyen Kritsa hvorfra vi starter vores vandretur gennem den imponerende Kritsa slugt.
Først vandrer vi ad markveje og stier, og så går det nedad til flodbredden. Sommetider er der brug for at tage hænderne til hjælp og enkelte steder er slugten kun 1 meter bred. Efter vandreturen i slugten kører vi til Agios Nikolaos, det næste sted vi skal bo.

Vandretur på Kreta øst

 

Dag 5. Først vandrer vi til kirken Panagia Kera der huser nogle af de bedst bevarede kalkmalerier på Kreta. Så vandrer vi fra landsbyen Mardati ad jordveje og ad gamle stier opad til landsbyen Kroustas. Så følger en nedstigning gennem oliven lunde der fører os tilbage til Kritsa.

 

Vandretur på Kreta øst

 

Dag 6. Dag på egen hånd.
Du har mulighed for at besøge øen Spinalonga. Du kan på egen hånd tage færgen til Spinalonga og udforske øen

 

Vandretur Kreta øst

 

Dag 7. En flot køretur med smukke udsigter bringer os til landsbyen Kalamafka. Vandreturen fører os delvist gennem et område med store klippestykker. Området ser ud som om der er smidt en kæmpe klippe der er splintret ud over landskabet. Jordene er dog blevet opdyrket men med klippestykker alle vegne. Et usædvanligt syn.

En smuk sti gennem en smal slugt bringer os tilbage til landsbyen. Der på kørsel til landsbyen Makrigialos på sydkysten hvor vi nu skal bo.

 

Vandretur på Kreta

 

 

 

 

 

 

 

Dag 8. En kort kørsel bringer os til starten af vores cirkulære vandretur oven over landsbyen Pefki. Terrænet ser temmelig barsk ud visse steder med tre små slugter og et højt plateau. Her fra er der uforglemmelige udsigter til sydkysten og det Libyske Hav.

Du kan vælge om du vil køres tilbage til hotellet eller om du vil vandre nedad svære, stenede stier tilbage til hotellet.

 

Vandretur over skyerne på Kreta

 

 

 

 

 

 

 

Dag 9. I dag er Sommerfugle eller Dasaki slugten på programmet. Vi starter i landsbyen Koutsouras hvor fra vi vandrer opad gennem slugten og kommer til et kapel og en bro. Efter endnu en smal slugt fortsætter vi ad en jordvej for at vende tilbage til sydkysten.

En eventyrlig vandretur!

 

Dag 10. Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked.

NB! Pga. afstanden til lufthavnen må dit fly ikke være tidligere end kl. 11.00.

Kørsel til lufthavnen i Heraklion eller til Rethymno hvorfra der afgår lokale busser til Chania.

 

Bestil din vandreferie til Kreta her

 


Get spoiled in unspoiled nature

© Sweet Spots ved Lise Havsholm | Mail: info@sweetspots.dk | RGF nr. 1973