Sweet Spots banner

••Blomstertur Midt


Blomstertur midt på Kreta
– med masser af orkidéer

8 dage

2. – 9. april 2017

 

blomstertur-til-kreta

 

 

 

 

 

.

.

.

.

Denne 8-dages vandreferie i det tidlige forår på den midterste del af Kreta, er tiltænkt dig der interesserer dig for den kretensiske blomsterverden. Vandreferien er lagt i den periode hvor de fleste orkidéer står i blomst.

Da vi vandrer i forskellige højder i bjergene samt nær sydkysten, giver det os mulighed for at se mange forskellige blomsterarter, især mange orkidéer.

Historiske steder og imponerende udsigter er med til at gøre denne vandreferie enestående.

 

   
Ugens program

Dag 1. Ankomst til lufthavnen i Heraklion senest kl. 18.00. Herfra kører vi i minibus til vores første residens i Arolithos, 15 km sydvest for Heraklion. Hotellet i Arolithos har karakter af en traditionel landsby med et livligt torv.

 

Spring flower tour East Crete - 1

 

Dag 2. Dagens vandretur starter tæt ved Archanes, der er beliggende i Kretas mest berømte vindistrikt, og hvor vi også finder udgravninger af minoiske gravpladser.

Vores vandretur fører os op til toppen af Mount Youchtas – den sovende Zeus – og på ruten derop forventer vi at finde mange orkidéer! Vi fortsætte langs en flod indtil vi kommer til en flot romersk akvædukt
Kørsel til Sivas, en landsby på sydkysten ikke langt fra Matala.

 

Spring flower tour East Crete - 2

 

Dag 3. I dag indgår der flere kulturelle elementer i vores program. Vi kører længere mod syd, hvor der bliver mulighed for at bese de minoiske udgravningerne i Festos og blive kørt til klosteret Agia Triada bagefter. Alternativt kan du vælge at vandre op til Agia Triada med masser af blomster i vejkanten på vejen dertil.

Fordi vi er meget længere mod syd end dagen før, vil vi se en helt anden type vegetation i dag på vores fælles lille vandretur nær ved Agia Trianda. Hvis der i gruppen er interesse for det, kan vi også besøge udgravningen fra romertiden i Gortys.

 

Spring flower tour East Crete - 4

 

Dag 4. I dag vandrer vi i Bouvala bjergene. Vi starter fra Melambes hvor vi følger en bjergryg med imponerende udsigter til sydkysten og helt til Paximadi øerne.

Vi når til Saktouria hvorfra vi vandrer ad en anden rute tilbage til foden af bjergene. Ruten går mest langs en flod, hvor der er store chancer for at finde orkidéer! På den sidste del af nedstigningen vandrer vi ad en gammel sti omgivet af blide bakker.

 

Photo Gallery Flowers III 92

 

Dag 5. Dagens vandretur starter på Gious Kampos, et højt plateau mellem Spili og Gerakari, der er kendt for de mange tulipaner og orkidéer der gror her.
I baggrunden kan vi se Kretas højeste bjerg Psiloritis med sne på toppene.

Først vandrer vi opad gennem et landskab uden stier, så følger vi jordveje og gamle stier for at komme ned til Gerakari, beliggende i den grønne Amari dal. Efter frokost vandrer vi en rundtur omkring landsbyen Gerakari og vandrer blidt opad tilbage til plateauet.

 

Photo Gallery Flowers II 110


Dag 6. I dag søger vi højere op i landskabet, op til Niato plateauet 3 km vest for Askifou højsletten. Niato plateauet er beliggende i 1.200 meters højde ved foden af Kastros bjerget der er en af de højeste toppe i bjergene her.

Her i højden kan vi stadig finde en del vinterblomster. Om eftermiddagen vandrer vi ned til sydkysten gennem den imponerende og flotte Imbros slugt. Du kan forvente at se en helt anderledes vegetation her i slugten.

 

Individual Hiking Tour in Sfakia - General information - 3

 

Dag 7. Vi starter i Mournes 3 km fra Spili hvor vi finder orkidéer på en bakke tæt ved landsbyen. Undervejs besøger vi to byzantinske kirker.

Derpå kører vi op og krydser passet i Xiron bjergene hvorfra vi vandrer nedad hovedsageligt ad en gammel romersk vej til Drimiscos. På denne rute er der blomster overalt i store mængder. Vores vandring slutter først i nærheden af Spili.

 

Spring flower tour East Crete - 7

 

Dag 8. Efter morgenmaden tager vi afsked og kører til lufthavnen i Heraklion – eller du kan køre med til Rethymno, hvor fra der kører lokal busser til Chania.

Bestil din vandreferie til Kreta her

 


Get spoiled in unspoiled nature

© Sweet Spots ved Lise Havsholm | Mail: info@sweetspots.dk | RGF nr. 1973