Sweet Spots banner

2. El Torcal


El Torcal er et imponerende område på 12 km² med utrolige formationer i kalkklipperne forårsaget af erosion pga. vind, regn og frostsprængninger gennem millioner af år. Kalkklipperne består af lag på lag af kalk med forskellig hårdhed, så de bløde lag eroderer hurtigere end de hårde lag hvilket er årsag til de usædvanlig formationer.

Områdes toppe når op over 1.300 meters højde. På vores vandreture vandrer vi dog i omkring 1.100 meters højde.

 

El Torcal Andalusienen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilde geder og vildsvin lever i området. Over området svæver munkegribbene i stort antal. Trods det golde udseende gror her 650 forskellige plante arter hvoraf flere er endemiske.

 

El Torcal Andalusienen

 

Klipperne blevet dannet af havbunden, der for 100 – 200 millioner år siden blev skubbet op i en højde af 1.300 – 1.400 meter, og El Torcal fik sin endelige udformning under Den alpine Foldning. Der findes fossiler i klipperne fra den tids dyr der levede i havet. Vi ser nogle af dem på vores vandretur.

Klipperne har været brugt som stenbrud gennem tiderne, som skjul for banditter og under krige, og i 1800-tallet boede der en del stenhuggere i området. Siden 1929 har området været et beskyttet område, og i 2016 kom El Torcal under UNESCOs beskyttelse.

 

Dagens oplevelser og vandretur til El Torcal

Vi starter dagens oplevelser med at gå ud til et udsigtspunkt. Så ser vi stedets lille informationscenter og derpå vandrer vi ad en rundtur på klippestier ind og ud mellem klipperne hvor man godt kan for brug for at bruge hænderne en gang imellem.

 

El Torcal Andalusien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


.

.

 

Vandreturen ender ved stedets restaurant, hvor vi spiser en dejlig frokost. Efter frokosten vandrer vi hen til et sted hvor vi leder efter fossiler.

 

P1000445

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.
.

 

Vandreturen forsætter ud ad kørevejen fra El Torcal for at nyde den flotte udsigt ud over de opdyrket jorde med bjerge i baggrunden, og vi kigger efter de vilde geder.

Vi vandrer næsten helt ud af område til et udsigtspunkt hvor vi bliver hentet og kører tilbage til hotellet.

 

Sværdhedsgrad: 1-3

Vandretid: 2 ½ time

Højdeforskel: 25 meter op, 75 meter ned

 

Tilbage til toppen

Gå videre til Caminito del Rey

Gå videre til Dolmens Antequera


Bestil din vandreferie til Andalusien her

 


Get spoiled in unspoiled nature

© Sweet Spots ved Lise Havsholm | Mail: info@sweetspots.dk | RGF nr. 1973