Sweet Spots banner

1. Caminito del Rey


El Caminito del Rey genåbnede i maj 2015 og er blevet en af Spaniens største turistattraktioner. Stien følger floden Gaitanes løb i slugten af samme navn, og forbinder to opdæmmede søer med hinanden som udnyttede vandets kraft til elektricitet.

El Caminito del Rey bliver også kaldt ‘Kongevejen’ eller rettere ‘Kongens lille sti’ fordi kong Alsonso XIII gik ruten i 1921 i forbindelse med indvielsen af det sidste kraftværk i starten af slugten. 


Caminito del Rey

 

Stien blev anlagt i 1905 langs en bygget vandkanal i 100 meters højde over floden. Den skulle bruges til at vedligeholde vandkanalen, men blev også brugt af de lokale til at komme rundt i området. Caminito del Rey ligger i et meget smukt bjergrigt område der bliver kaldt Andalusiens Lake District.

 

Caminito del Rey

 

 

 

 
.
Her vandrer du i selve den gamle vandingskanal

 

I år 2000 blev stien lukket da den var så forfalden at den var livsfarlig at gå på, og fem dumdristige personer var faldet ned og havde slået sig ihjel.

I år 2011 blev det bestemt i kommunalt regi, at bevilge 9 millioner euro på at bygge en ny sti lige ovenover den gamle, og den blev færdig 4 år senere. I 2016 steg turistindtægterne i Malaga provinsen med 4 % pga. stien.

 

Caminito del Rey
Her kan du se den gamle sti nedenunder den ny sti. Det er ved udgangen af slugten

 

Dagens oplevelser og vandretur til El Caminito del Rey

Stien gennem slugten er en enestående naturoplevelse du aldrig glemmer. I starten er slugten meget smal og her svæver munkegribbene oppe over bjergtoppene. Så udvider slugten sig og landskabet ændrer karakter hele tiden inden slugten igen snævrer sig ind og du krydser den via en lille bro. Undervejs kan du se jernbanesporene og tunneller til toget fra Malaga til Sevilla som stadig er i brug.

 

P1000621 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Starten ad slugten. Du får et hårnet og en hvid hjelm på ved indgangen

 

Der er bænke undervejs så du kan sidde ned og nyde udsigten, men ingen papirkurve, da du ikke må spise store måltider i slugten. Der er heller ikke drikkevand undervejs.

 

Caminito del Rey

 

Turen gennem selve slugten er på 3 km hvoraf ca. halvdelen foregår på den nye sti langs klippesiden og resten på bred skovsti. Stien går det meste af tiden ligeud, men til slut og der en del trapper opad langs klipperne. Og du skal passere en bro over slugten.

 

Caminito del Rey

 

Inden du når frem til starten på turen gennem slugten, vandrer du ca. 2 km gennem et meget smukt naturområde.

 

Caminito del Rey

 

Efter slugten er der ca. 3 km til landsbyen El Chorro ad bred sti med lidt stigninger. I El Chorro er der caféer , restauranter og en togstation. Hele vandretureer på knap 8 km.

Efter en pause i El Chorro bliver vi kørt op til et udsigtspunkt hvor der ligger et vandreservoir hvis vand bliver pumpet op i søen for at falde ned igen og derved danne elektricitet. Efter at have nydt den flotte udsigt her, kører vi tilbage til hotellet.

 

Sværdhedsgrad: 1-2

Vandretid: 3 timer

Højdeforskel: 70 meter op, 100 meter ned

 

Tilbage til toppen

Gå videre til El Torcal

Gå videre til Dolmens Antequere


Bestil din vandreferie til Andalusien her


Get spoiled in unspoiled nature

© Sweet Spots ved Lise Havsholm | Mail: info@sweetspots.dk | RGF nr. 1973