Dag til dag program

Vandreferien til Dachsteingebirge og over grønne enge


Dag-dag program for vandreture og oplevelser

 

Tur 1. Søndag. Vandretur over grønne enge ved Abtenau

Vi tager med Karkogelbanen op til 1.134 meters højde og nyder udsigten ud over det smukke bakkede landskab med høje bjerge i baggrunden.

Vi vandrer ned over Karalm og fortsætter til Gasthof Wandalm, en hytte der kan servere en lækker røget forel fra eget dambrug til frokost.

 

Abtenau set fra toppen af Karkogelbahn

Abtenau set fra toppen af Karkogelbahn

 

Bagefter udforsker vi det omgivende smukke landskab og dets mange vandløb. Vi kan være heldige at møde fritgående grise, og vi kan dyppe tæerne i et Kneipp Bad.

Vi kommer til en gammel vandmølle der stadig er i funktion. I nærheden af vandmøllen ligger en meget gammel bondegård der nu er indrettet til museum, og den vil vi studere nærmere.

Vi vandrer videre langs marker til Abtenau hvor dagens vandretur slutter.

 

Abtenaus torv/gågade med udsigt til Tennengebirge

Abtenaus torv/gågade med udsigt til Tennengebirge

Tur 1. Vandretid:  4 timer – ca. 9 km
Højdeforskel: 50 m op/500 m ned
Sværhedsgrad: 1-2

 

Tur 2. Mandag. Vandretur over grønne enge fra Lungötz

Vi kører til Lungötz hvorfra vi først følger en Waldlehrphad = en skov-læresti, hvor der er sat skilte op med information om de træer vi passerer..

Derpå vandrer vi over de smukkeste enge med de flotteste udsigter til vi når området ved Annaberg.

Her kommer vi ud på en asfaltvej der fører ind til nogle ensomt beliggende bondegårde for enden af vejen. Udsigten fra vejen er formidabel, og vi følger den et stykke.

 

Ensomt beliggende bondegårde i en stille dal i Salzburgerland, Østrig

Ensomt beliggende bondegårde i en stille dal

Så vandrer vi opad gennem en skov for at komme ud i en lille lukket dal hvor tiden er gået i stå. Her er dog stadig gang i landbruget, og der er bare så smukt at vi må raste her og spise vores medbragte picnic.

Vi vandrer gennem dalen, kommer gennem et område med skov og ender ude på en hovedvej, hvor vi bliver hentet af vores bil, der kører os tilbage til hotellet.

 

Landskabet efter Annaberg

Landskabet efter Annaberg

Tur 2. Vandretid:  4 timer – ca. 10 km
Højdeforskel: 100 m op/600 m ned
Sværhedsgrad: 1-3

 

Tur 3. Tirsdag. Dachstein syd og Bachlalm

Vi kører mod syd til Dachstein Panorama gondolliften, som bringer os op til bjergtoppen Hunerkogel i 2.700 meters højde beliggende tæt på den højeste top Hohe Dachstein, 2.995 m.o.h.. Herfra er der udsigt til Østrigs højeste bjerge og foran dig ligger Schladminger gletsjeren til højre, og Halstätter gletsjeren til venstre som du senere ser fra nordsiden.

Vi udfordrer vores højdeskræk når vi vandrer over en hængebro hvor der undervejs er en udsigtsplatform i glas der hedder Treppe ins Nichts. Vi kigger også ind i en ishule og vandrer på en Skywalk. Og så trænger vi vist til en pause på restauranten deroppe inden vi kører ned med liften igen.

Se mere om Dachstein Panorama liften her

 

Dachsteirn syd. Bjergstationen og broen

Dachstein syd. Bjergstationen og broen på bjergkammen

Vi står af liften og vandrer mod vest til Bachlalm, hvor vi håber at få de tamme murmeldyr at se. Har du et æble eller nogle jordnødder med, kan du fodre dem med hånden.

Pause på hytten der, inden vi vandrer gennem skov ned til vores bil der kører os tilbage til hotellet.

 

Tamme murmeldyr på Bachalm

Tamme murmeldyr på Bachlalm

Tur 3. Vandretid:  4 timer – ca. 12 km
Højdeforskel: 200 m op/700 m ned
Sværhedsgrad: 1-3

 

Tur 4. Onsdag. Vandretur over grønne enge på Postalm

Blomsterparadiset Postalm er dagens mål. Du vandrer i ca. 1.100 meters højde omgivet af blomster. I juni dominerer orkidéerne og i august flere forskellige arter af enzian. Vi følger en blomsterrute gennem de frodige enge.

 

Postalm. Her starten Alpeblomststien

Postalm. Her starten Alpeblomststien

En dag i blomsterparadis. Vi vandrer mest opad omgivet af et utal af blomster. Flere steder er der opsat tavler med navnene på blomsterne. Vi studerer blomsterne indtil det bliver tid til en dejlig frokost på den hyggelige Stroblerhytte.

Så går det mest nedad stadig omgivet af blomster, som vi måske nu kan huske nogle af navnene på, og vi slutter dagen på en den smukt beliggende og hyggelig Blonde hytten inden vi kører tilbage til hotellet.

 

Postalm

Postalm

Tur 4. Vandretid:  3 timer – ca. 5 km
Højdeforskel: 150 m op/ned
Sværhedsgrad: 1-2

 

Tur 5. Torsdag. Dachstein nord og Hallstatt

Vi kører til Dachstein Krippenstein gondolbanen og kører op med kabineliften til 2.100 meters højde. Her beundrer vi udsigten fra nord til Dachsteins højeste top Hoher Dachstein, 2.995 m.o.h, med Halstättergletsjeren.

Foran gletsjeren befinder der sig et usædvanligt område med eroderede kalksten – det kaldes et karstlandskab – som vi vandrer igennem og når ned til en lift der bringer os tilbage til toppen..

Vi vandrer ad en fantastisk flot panoramavej ud til et udsigtspunkt hvorfra du kan se ned til Hallstätter See og byen Hallstatt.

Frokost på restaurant på toppen.

 

Dachstein nord. Hallstättergletsjeren

Dachstein nord. Hallstättergletsjeren

Nede igen med liften vandrer vi ned til Hallstätter See og følger østbredden mod nord.

Vi kommer over en hængebro og når frem til en holdeplads for bådene der sejler på kryds og tværs på søen. Vi tager en båd og sejler til Hallstatt og kigger nærmere på byen inden vi kører tilbage til hotellet.

 

Hallstatt

Hallstatt

Tur 5. Vandretid:  3½ time – ca. 8 km
Højdeforskel: 20 m op/400 m ned
Sværhedsgrad: 1-3

 

Tur 6. Fredag. Vandretur over grønne enge ved Annaberg

Vi kører til Astauwinkel ved Annaberg og tager liften med Donnerkogelbahnen op til 1.475 meters højde. Pragtfuld udsigt er der herfra. Når vi har set os mætte vandrer vi til Rottenhofhütte og får en kop formiddagskaffe.

 

Rottenhofe hytte

Rottenhofe hytte

Vi fortsætter videre ud i det smukke landskab og begynder at vandre nedad til restaurant Winterstellgut hvor vi nyder en gourmet frokost. Vi forsætter over smukke enge til vi er tilbage i Annaberg hvorfra vi kører tilbage til hotellet.

 

Vandretur ved Annaberg

Vandretur ved Annaberg

Tur 6. Vandretid:  4 timer – ca. 10 km
Højdeforskel: 220 m op/600 m ned
Sværhedsgrad: 1-3

 

Se Hotellet for vandreferien til Østrig Dachstein her

Se Afrejse, priser og fly for vandreferien til Østrig Dachstein her

Bestil din vandreferie til Østrig Dachstein her