Nyhed! Østrig Dachstein

Nyhed! Vandreture i Dachsteinbjergene og over grønne enge

 

Forårs enzian blomstrer både forår og efterår

Tysk enzian blomstrer både forår og efterår

 

Sweet Spots’ nye vandreferie til Dachsteingebirge og over grønne enge viser dig et helt anderledes landskab i Alperne end det du måske kender fra Obergurgl. Området ligger i De nordlige Kalkalper, så også floraen er anderledes end i Obergurgls granitbjerge.

Vandreturene ligger hovedsageligt i delstaten Salzburgerland, og du bor ca. 60 km syd for byen Salzburg og – beliggende godt 1 km længere nede end Obergurgl – i ca. 700 meters højde over havet.

Landskabet består af grønne opdyrkede marker, og af enge hvor køer, heste, får og geder går rundt og har det godt. Ude i baggrunden kan man skimte høje bjerge. Det er utroligt smukt.

 

Landskabet ved Abtenau

Landskab ved Abtenau

 

Vi oplever Dachsteingebirge, hvor vi kommer op i højderne for at beundre udsigterne til Dachsteins fire gletsjere. Den største gletsjer hedder Hallstätter gletsjeren som vi ser både fra nord og syd.

Dachstein massivet i Alperne dækker et område på ca. 20 x 30 km. Fra nord ses Hallstätter gletsjeren med den højeste top Hoher Dachstein, 2.995 m.o.h. i baggrunden og bjergene her løber ned til Hallstätter See. Fra syd står vi lige i nærheden af Hoher Dachstein og kigger ned på Hallstätter gletsjeren. Bjergsiderne her er næsten lodrette.

Grænserne mellem de tre delstater: Salzburgerland, Oberösterreich og Steiermark løber gennem bjergmassivet Dachstein.

Dachstein blev sammen med byen Hallstatt i 1997 udnævnt til UNESCO Verdensarv. Byen Hallstatt kigger vi nærmere på, og vi sejler på Hallstätter See.

 

Dachstein nord. Hallstättergletsjeren

Dachstein nord. Hallstättergletsjeren


Over grønne enge
.
Et blomsterparadis Postalm byder denne vandrederie også på. Postalm ligger i 1.100 – 1.400 meters højde over havet. Det er Østrigs største højslette på 42 km² og desuden Europas næststørste højslette.

I begyndelsen af juni bringer over hundrede landmænd fra Lammertal mere end 2.000 kvier op på sletten hvor de går frit sammen med omkring 100 heste hele sommeren. Malkekøerne kommer også derop, og græsser frit mellem de mange hytter hvor køerne bliver malket, og hvor der bliver lavet smør, ost og mælk – også kærnemælk, som du kan købe til din frokost på hytterne. I slutningen af september kommer dyrene ned i dalen igen. Mens de har været væk, har man slået hø på deres græsgange i dalen.

Om vinteren stås der på ski på Postalm.

Navnet Postalm stammer fra at heste – tilhørende postvæsenet i byen Bad Ischl, som i 1840 købte området – der kunne hvile ud her sammen med postmesterens køer.

 

Postalm

Postalm

Du kan også glæde dig til at vandre gennem grønne enge og suge de vide udsigter til dig, når vi vandrer gennem de blide bakker gennem andre smukke men opdyrkede områder. Lidt skov byder vandreturen dog også på. Det er den rene idyl at vandre i Salzburgerland.

 

Der er meget smukt i Salzburgerland

Der er meget smukt i Salzburgerland

 

Kort over området i Alperne vi vandrer i

Pink = Her kører vi i bus

Grøn = Her vandrer vi

Gul = Navne fra vandreprogrammet

Kort over det område vi vandrer i

Kort over det område vi vandrer i

 

Se Dag-dag programmet for vandreferien til Dachstein her

Se Afrejse, priser og fly for vandreferien til Dachstein her

Se Hotellet for vandreferien til Dachstein