Østrig Obergurgl

Vandreferien til Obergurgl, 1.930 m.o.h. i Ötztal, Tyrol

 

Det er 30 år siden jeg startede som vandreleder. Det var i Obergurgl i Østrig, og jeg har vandret der hvert eneste år siden. Så for mig er det ‘at komme hjem’ når jeg rejser dertil. Det er en fornøjelse hver gang at vise gæsterne den smukke og afvekslende natur som de bliver så begejstrede for.

 

Køerne går frit oven over Sölden

Køerne går frit oven over Sölden

 

Du bor på Hotel Alpenland der efter endnu en stor renovering i 2017 er i topklasse. Skønne, lyse værelser og pragtfulde middage med gode vine. Det unge værtspar søger for en afslappende og humoristisk stemning.

Gennem årene er der kommet tre nye lifter omkring Obergurgl, og der er også kommet nye lifte i Sölden som vi tager med.

 

Obergurgl ligger hvor asfaltvejen slutter i Ötztal

Obergurgl ligger hvor asfaltvejen slutter i Ötztal

 

Denne lettere vandreferie har fokus på gletsjere

I løbet af ugen kører du med lifter op til tre bjergtoppe omgiver af gletsjere, har god tid til at nyde udsigten fra toppen og en kop kaffe, inden du kører ned igen. Der kan være koldt og barsk på toppen, så vi vandrer længere nede langs bjergsider, gennem dale og følgende vandløb.

I Ötztal hvor Obergurgl er beliggende i bunden af dalen, har man udvidet den lokale buskøreplan så man let kan komme rundt i området uden store ventetider. Hvilket vi benytter os af de fleste dage på denne lettere vandreferie til Obergurgl.

Fra Obergurgl fører en kabinelift op til Hohe Mut, 2.653 m.o.h. hvorfra der er udsigt til 21 gletsjere. Du får et Ötztalercard så du kan kører derop gratis efter vandreturen og nyde udsigten, – hvis det skulle være. Liften lukker kl. 16.00.

Med dit Ötztalercard kan du også tage bussen gratis til Timmelsjochpasset, 2.609 m.o.h. Det tager kun 15 min. til begge steder, og der ligger en restaurant på bjergtoppene.

 

På toppen af Hohe Mut. Grænsen til Italien følger bjergtoppene

På toppen af Hohe Mut. Grænsen til Italien følger bjergtoppene

 

Obergurgl består af en lille samling huse, bondegårde og hoteller, beliggende over trægrænsen 1.930 m.o.h. tæt på de højeste bjerge i Ötztal (tal=dal) og Timmelsjockpasset der danner grænsen til Italien. Her er der altid frisk luft og for det meste højfjeldssol.

Du bliver omgivet af blomstrende enge, rislende vandløb og vandfald samt fritgående køer med klokke om halsen. Højere oppe danner nogle af Ötztaler Alpernes hundrede bjergtoppe med gletsjere en smuk ramme om byen.

Ötztal er et af de smukkeste og mest afvekslende vandreområder i den vestlige del af Alperne i Østrig – uden at være overrendt. Der er stille og fredeligt på stierne og plads på de mange hyggelige hytter der er strøet ud over bjergene. Det perfekte sted til afstresning.

 

Se tidspunkter, priser og fly for vandreferien til Østrig her

Se dag-dag program for vandreturene i Østrig her

Læs om hotellet for vandreferien til Østrig her