Vandring Mallorca

Vandrestierne på Mallorca

Et netværk af vandrestier er anlagt i bjergene og det kan man takke trækulsbrænderne, kalkbrænderne og snemændene for.

Indtil elektriciteten kom til Mallorca i 1927 brændte man trækul og kalk i bjergene som skulle transporteres ned til byerne, og derfor måtte brænderne lave stier til deres muldyr og æsler. Højere oppe i bjergene opbevarede snemændene vinterens sne, der skulle bringes ned til byerne om sommeren, så de måtte også lave stier.

Det er nogle af disse gamle stier der nu bliver vedligeholdt, og hvorfra vi skal opleve øen. Denne baggrund er unik for et vandreområde, og gør det at færdes her til en helt speciel oplevelse som kun Mallorca kan byde på.

I den østlige del af bjergene Serra de Tramuntana som er det mest uspolerede område, har det været svært at rydde skoven og bygge terrasser til nyttetræer fordi klippetoppe skyder op overalt, så skovene blev overladt til brænderne der har kunnet udnytte området.

Længere nede ligger der velholdte landsbyer og gamle bondegårde, oliventræer gror på terrasser hvor fårene græsser, og store områder med mandeltræer på række giver et indtryk af at tiden er gået i stå. Alt ånder fred og ro og ingen fare. Det er dette utrolig fredfyldte Mallorca du vil opleve, når du tager med Sweet Spots på ferie dertil.

 

I oktober er Mallorca atter grøn

Efter sommerens tørke falder efterårets første regn i september og planterne vågner til live igen, og øen bliver grøn. Mange vilde forårsblomster blomstrer for anden gang.
…………………………………………………………………………..

Har du lyst til at læse mere om Mallorca, kan jeg varmt anbefale Politikens “Turen går til Mallorca, Menorca & Ibitza” skrevet af Jytte Flamsholt Christensen.