Find din vandreferie

Sweet Spots’ rejsemål finder du i Europa


Man behøver ikke at rejse langt og længe for at finde steder med uspoleret natur og kun få turister. I Østrig og Andalusien og på Mallorca, Menorca og Cypern har Sweet Spots fundet stille steder med tid til fordybelse til dig.

 

Se billederne fra rejsemålene her på siden.
Klik på et billede og se billederne i stor størrelse og med tekst. (Dette gælder også for billeder på alle de øvrige sider).
Du kan vælge selv at klikke fra billede til billede, eller at se et slideshow ved at trykke på knappen til venstre for lukkeknappen med X’et.


Vandreferie til Obergurgl i Østrig

Bo over trægrænsen med udsigt til gletsjere i den smukt beliggende lille by, Obergurgl i Tyrol. I begyndelsen af juli står alperoserne i blomst på bjergsiderne der omgiver byen.
Denne vandreferie har fokus på gletsjere mens tid er. 4 flotte ture med lift op til gletsjere, besøg på en af verdens største udstillinger af mineraler og en udflugt til den smukke middelalder by Merano i Italien byder denne uges vandreferie på.
5 afvekslende og imponerende vandreture kan du glæde dig til. Du bor på et flot og hyggeligt familieejet hotel, hvorfra du kan høre, og måske også se, køer med klokke om halsen der græsser på bjergsiderne og kommer ned til deres bondegård i Obergurgl sidst på dagen for at blive malket.

 


Vandreferie til Menorca – midt og øst

Sweet Spots ‘opdagede’ denne dejlige lille ø i 2015, og glæder sig til at føre dig ad flotte stier og gamle veje omgivet af stengærder gennem Menorcas blide grønne bakker, langs den barske nordkyst og over helt flade landskaber. Øens højeste punkt toppen Monte Toro på 362 meter, kommer du også til at stå på og nyde udsigten over de meste af øen.
På sydøen er der strøet med bebyggelser fra talayotperioden – år 2.000 – 123 f.Kr. Der er tre typer af bebyggelser: Talayoter – tårne, Taulaer – nok en slags altre og Navetaer – begravelses huse. Vi ser dem alle tre, og du har mulighed at komme ind i rum hvor tagpladerne stadig ligger på plads. Imponerende.
Over hele øen ses gamle spanske og britiske vagttårne, og vi nærstuderer nogle af dem.
På denne vandreferie til Menorca
kan alle med en rimelig kondition være med. Du bor på et 4-stjernet lille vidunderligt, luksus hotel ude på landet midt på øen.
Den rene forkælelse for krop og sind.

 


Vandreferie til Mallorca mens mandeltræerne blomstrer

På Mallorca har man erkendt at det kan betale sig at satse på kvalitetsturisme. Denne positive udvikling er især sket ude på landet og i landsbyerne, som i dag fremtræder som velfungerende mondæne områder der tiltrækker turister der vægter smuk natur, komfort, lækre måltider, god service og rolige omgivelser.
Mallorca er ikke længere kun til strandturisme. Nu satses der på aktiv ferie hele året rundt undtagen i de varmeste sommermåneder. Vandrere og cyklister har indtaget øens smukke og afvekslende landskaber, og bevæger sig i et tempo hvor sjælen kan følge med.

 


Vandreferie til Cyperns bjerge og Akamas’ højderyg

Vandreferie på Cypern er ukendt for de fleste danskere. På Cypern bor og vandrer du langt, langt væk fra masseturismen. Du oplever de øde og uspolerede Troodos bjerge midt på øen og udforsker Akamas, en højderyg på den nordvestlige del af øen.
Du har god tid på klosteret Kykko til at nyde vægmalerierne, mosaikkerne samt museet. Du ser Makarios gravmæle og de mange nye ikoner der pryder vejen op til en ny kirke på bjergtoppen Throni tæt ved klosteret. Makarios barndomshjem og museum i hans fødeby Panagia ser du også.
Udsigterne på Cypern er uforglemmelige og det er befolkningens gæstfrihed også. Du bor fantastisk. Vi vandrer på den græske del af øen. Bliv overrasket og imponeret.

 


Nyhed Vandreferie til Andalusiens Top 4

På denne 7 dages tur til Andalusien oplever du de fire største seværdigheder i Andalusien: Caminito del Rey, El Torcal, Dolmen i Antequera og byen Ronda med den berømte bro Puerto Nuevo. Stien gennem slugten Caminito del Rey åbnede som ny i 2015 og har øget antallet af turister i Malaga provinsen med 4 %. Karstbjergene i El Torcal og begravelseshusene Dolmens i Antequera er begge kommet under UNESCOs beskyttelse i 2016.
Du bliver så mæt af indtryk at der er indlagt en dag ved hotellet midt i vandreferien, hvor vi kan vandre en lille tur i de smukke omgivelser ved hotellet, og bagefter slappe af ved swimmingpoolen.
Du rejser hjem med minder du aldrig glemmer, og du er udhvilet da du har god tid til at nyde det lækre hotel du bor på beliggende alene midt i naturen med imponerende udsigt til opdyrkede marker med bjerge i baggrunden.

 


Nyhed Vandreferie til Dachstein bjergene og grønne enge i Østrig

Denne nye vandreferie er især til dig der har været med på vandreferien til Obergurgl og gerne vil se noget mere af det smukke land Østrig. Området vi bor og vandrer i er ikke så højt beliggende som Obergurgl, så her kan man vandre fra maj til slutningen af september.
Du oplever de imponerende Dachsteingebirge fra tre sider: Nord – Syd – Vest. Du kommer op til de flotte udsigter med kabinelifter. Dachstein bjergene er beliggende syd-øst for Salzburg omgivet af et et område med blide bakker. Her tager vi op til Postalm – et blomsterparadis, der er så mange vilde blomster at man har udgivet en bog kun med blomster fra Postalm. Der står også skilte ved mange af planterne.
Vi vandrer over grønne enge i de smukke områder ved Annaberg og ved Abtenau. Du hilser på tamme murmeldyr på Bachlalm, og du kommer ud at sejle på Hallstätter See og oplever Hallstadt by med usædvanlige, flotte gamle huse der er fredede.
Vi bor i den gamle bydel i den hyggelige lille by Abtenau.