Dag-dag program Mallorca

Dag-dag program for oplevelser og vandreture for Mandeltræsturen til Mallorca

 

Kort oversigt over dag-dag program for vandreturene


Dag 2
. Fra hotellet vandrerundtur øst for hotellet til landsbyen Campanet og tilbage til hotellet omgivet af marker med blomstrende mandeltræer, oliventræer, johannesbrødstræer og masser af får.

Dag 3. Vi kører til Vilafranca de Bonany på højsletten Es Pla og vandrer op til klosteret af samme navn og videre ned til landsbyen Petra.

Dag 4. Vandrerundtur vest for hotellet til Caimari og tilbage til hotellet omgivet af blomstrende mandellunde og smukke gamle huse.

Dag 5. Klosteret Lluc og ad pilgrimsrute mod syd med flotte udsigter fra højderne først ud over østkysten og senere ud over den frugtbare slette Es Pla.

Se detaljeret dag-dag program længere nede på siden.

 

Mandeltræer i blomst ved Moscari på Mallorca

Mandeltræer i blomst ved Moscari på Mallorca

 

Detaljeret dag-dag program for vandreturene på Mallorca

 

Dag 1. Udrejsedag. Ankomst til Mallorca 17.45. Kørsel direkte til hotellet. Middag på hotellet.

 

Dag 2. Vandrerundtur til landsbyen Campanet

Vi vandrer fra hotellet mod nord langs marker med oliven- og mandeltræer. Så drejer vi mod øst og det går lidt opad inden vi når den uspolerede landsby Campanet, hvor vi holder frokostpause på en café.

Fra Campanet er der smukke udsigter ned over marker med mandeltræer der strækker sig så langt øjet rækker helt til østkysten ved Alcudia.

Efter pausen vandrer vi sydpå og kommer forbi smukke gamle gårde omgivet af marker med mandeltræer, inden vi drejer mod nord for at komme tilbage til hotellet. En dejlig og smuk vandretur. Vi vandrer mest på asfaltveje, men uden nogen særlig trafik.

Dag 2. Vandretur på Mallorca – Rundtur fra hotel Can Calco til landsbyen Campagnet
Vandretid: 3 timer
Højdeforskel: 200 m op/ned
Sværhedsgrad: 1

 

Nybygget hus på vandreturen til Campanet

Nybygget hus på vandreturen til Campanet

 

Dag 3. Vandretur på Mallorcas højslette Es Pla fra Vilafranca op til klosteret Bonany og ned til landsbyen Petra

Vi kører over den frugtbare slette Es Pla til landsbyen Vilafranca. Herfra vandrer vi ad brede veje gennem opdyrkede områder når vi op til klosteret Bonany beliggende på en bjergtop i 300 meters højde. Vi ser klosterets flotte kirke, og spiser vores medbragte frokost mens vi nyder den imponerende udsigt fra toppen: Mod nord til Tramuntana bjergene, mod syd til Levante bjergene og mod øst ses Alcudiabugten.

Fra klosteret vandrer vi videre ned ad bred vej til den smukke landsby Petra. Her blev Junípero Serra født i 1713. Han blev franciskaner munk og rejste som missionær til Mexico og USA. Som 54 årig grundlagde han bl.a. San Francisco og San Diego i Californien. Vi ser hans barndomshjem og hans museum og går på café inden vi kører tilbage over sletten til vores hotel.

Dag 3. Vandretur på Mallorca – Fra Vilafranca via klosteret Bonany til Petra
Vandretid: 3 ½ time
Højdeforskel: 200 m op/ned
Sværhedsgrad: 2

 

Klosteret Bonany

Klosteret Bonany ved Petra

 

Dag 4. Vandrerundtur fra hotel Can Calco til landsbyerne Caimari og Selva

På feriens sidste vandretur får vi set os mætte på blomstrende mandeltræer. Vi vandrer nord for hotellet og derpå mod vest forbi smukke huse med opdyrkede marker til den ene side og oldgamle oliventræer der breder sig op ad bjergsiden, til den anden side.
Vi kommer gennem den smukke landsby Caimari der er centrum for øens olivenproduktion og til landsbyen Selva.

Frokosten nydes på en café i Selva inden vi fortsætter mod syd forbi den ene mandellund efter den anden. Til sidst drejer vi mod nord og vandrer omgivet af opdyrkede marker tilbage til hotellet. Vi vandrer mest på asfaltveje, men uden nogen særlig trafik.

Dag 4. Vandretur på Mallorca – Rundtur fra hotel Can Calco til Caimari
Vandretid: 4 timer
Højdeforskel: 300 m op/ned
Sværhedsgrad: 1

 

Mimoserne blomstrer også i februar på Mallorca

Mimoserne blomstrer også i februar på Mallorca


Dag 5. Klosteret Lluc og vandretur med imponerende kig ud over øen ned til Caimari

Vi kører op til klosteret Lluc hvor vi vandrer en lille rundtur op til en bjergtop med et kors på. Så ser vi klosterets museum med bl.a. to flotte malerisamlinger af nutidige kunstnere. Kl. 12.15 tage vi lokalbussen op til et højdepunkt, hvorfra vi vandrer en del af en af de tre pilgrimsruter “Cami vell de Lluc”, der fører til øens religiøse centrum: Klosteret Lluc.

Stien snor sig opad langs en stejl klippevæg til den ene side og flotte udsigter til den anden side. Vi passerer en klippeblok, og når vi igen får udsyn ligger hele den østlige og sydlige del af Mallorca for vores fødder. Vi raster på en picnicplads og forsætter nedad til vi når landsbyen Caimari. Efter besøg på en café ved en olivenmølle, kørsel  tilbage til hotellet.

Dag 5. Vandretur på Mallorca fra klosteret Lluc til Caimari
Vandretid: 3.15 timer
Højdeforskel: 150 m op, 400 m ned
Sværhedsgrad: 2

 

Klosteret LlucKlosteret Lluc på Mallorca

Klosteret Lluc er beliggenden i bunden af en grøn dal

 

Dag 6. Hjemrejsedag. Vi kører fra hotellet kl. 9.45 til lufthavnen.

 

Læs om petit hotel Can Calco hvor du bor på Mandeltræsturen

Se afrejsetider for fly og priser for Mandeltræsturen her

Bestil din vandreferie Mandeltræerne i blomst klik her

_________________________________________________

Information om: Vandretid – Sværhedsgrad – Højdemeter
Vandretid er effektiv vandretid uden pauser
Hvis vandretiden er på 3½ time, kan du regne med at du færdes i naturen i mindst 5 timer. Hvis der er seværdigheder undervejs eller vi spiser frokost på en restaurant øges tiden. Vi starter som regel kl. 9.30 og er tilbage på hotellet mellem kl. 16.00-18.00.

Sværhedsgrad 1-3
På en skala fra 1 – 5, hvor 1 er den letteste vandretur, og 5 den sværeste, ligger vandreturene på Mallorca på 1-3.
Du kommer til at vandre på både stenede stier, på brede grusveje og på asfalt. Det er de stenede stier og nogle korte stejle opstigninger der gør to af vandreturene til 3’ere.

Højdeforskel
Det er sjældent at det går lige ud i lang tid når man vandrer i bjerge, men det går op og ned langs bjergsiderne og gennem dale. På højdeforskellen kan du se hvor mange meter i alt du bevæger dig opad og nedad i løbet af dagen.

En højdeforskel på 300 m op/ned kan klares af alle. Op til 700 m opad får du lidt sved på panden, og over 700 m opad er det fysisk anstrengende og hårdt for knæene nedad. Men husk vi holder mange pauser undervejs, så du når sikkert frem uden at blive udmattet.